Διάσκεψη: Οι επικρατέστεροι για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου

Διάσκεψη: Οι επικρατέστεροι για τη θέση του προέδρου του Αρείου ΠάγουΓυναίκα φαίνεται ότι θα αναλάβει το τιμόνι της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, καθώς – αν και τον τελικό λόγο έχει το Υπουργικό Συμβούλιο - μετά την ακρόαση των προεπιλεγέντων προσώπων για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, τις περισσότερες θετικές ψήφους συγκέντρωσαν τρεις γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των μελών της Διάσκεψης, στην πρώτη θέση ισοψήφησαν η σημερινή Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού και η Αρεοπαγίτισσα Διονυσία Μπιτζούνη, ενώ τρίτη σε ψήφους, αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση, αναδείχτηκε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη.

Ακολούθησαν κατά σειρά ψήφων, ο Αρεοπαγίτης Γεώργιος Χοϊμές, η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και η Αρεοπαγίτισσα Αρτεμισία Παναγιώτου.

Η γνώμη της Διάσκεψης θα αποσταλεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο έχει την αρμοδιότητα να λάβει την οριστική απόφαση και από την οποία κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις, αφού αν και η γνώμη βαρύνει δεν είναι υποχρεωτικό να υιοθετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην αυριανή (Πέμπτη) συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, θα γίνει η ακρόαση των προεπιλεγέντων υποψηφίων για τη θέση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr