Η Αθήνα να έχει ζωντάνια για να είναι τουριστικός πόλος, λέει ο Ηλιόπουλος

Η Αθήνα να έχει ζωντάνια για να είναι τουριστικός πόλος, λέει ο ΗλιόπουλοςΤην αναγκαιότητα η Αθήνα να παραμείνει μια ζωντανή πόλη με μικτές χρήσεις ( κατοικία, διασκέδαση, εμπορική δραστηριότητα στην ίδια γειτονιά ) γιατί αυτό ο επισκέπτης δεν το βρίσκει σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα κι έτσι θα συνεχίσει να είναι ένας καλός τουριστικός προορισμός, τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό « Ανοικτή Πόλη» μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond.

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος η πρώτη του απόφαση θα αφορά τις παιδικές χαρές. 

Όπως είπε, σήμερα η Αθήνα έχει μόνο 27 ασφαλείς παιδικές χαρές και μια μόνο είναι προσβάσιμη για παιδιά με αναπηρία, τη στιγμή που η πόλη θα έπρεπε, και έχει τα χρήματα, να έχει 120 παιδικές χαρές. 

Ειδικότερα, ο υποψήφιος δήμαρχος επεσήμανε πως δε γίνεται να μένουμε σε μία πόλη που χτίζεται σαν να είναι μια μεγάλη τιμωρία για τα παιδιά γιατί όταν έχεις πόλεις χωρίς υποδομές, χωρίς παιδικές χαρές, χωρίς λέσχες φιλίας, είναι σαν να λες στους μόνιμους κατοίκους ότι σε ενδιαφέρουν μόνο οι τουρίστες και όχι εκείνοι.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι δημοτικές εκλογές είναι και «κεντρικοπολιτική» και αυτοδιοικητική μάχη, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι αν προχωρήσουμε στη δημόσια διοίκηση με το "κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη" που είναι η κεντρική θέση της ΝΔ, αυτό θα έχει συγκεκριμένο αποτύπωμα στην καθαριότητα, στο πράσινο και στον ηλεκτροφωτισμό.

Σ΄ότι αφορά την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, είπε ότι η εύκολη επιλογή γι' αυτόν θα ήταν να μείνει στο υπουργείο Εργασίας όπου είχε φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και να κατέβει βουλευτής στην Α' Αθήνας. 

Ο κος Ηλιόπουλος χαρακτηριστικά ανέφερε πως για εκείνον, το να κατέβει και να δουλέψει για τον δήμο Αθηναίων, πέρα από το ότι είναι πολύ τιμητικό, αφού είναι η πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει, είναι μια πολύ συνειδητή επιλογή.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr