Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού από φίλο τραυματία στο ΓΝ Νίκαιας

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού από φίλο τραυματία στο ΓΝ ΝίκαιαςΆγριος ξυλοδαρμός γιατρού σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία είναι ανάστατοι, καθώς ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Ο γιατρός φέρει τραύματα και μελανιές στο πρόσωπο, και πιθανόν σπασμένη μύτη. 

Την Πέμπτη οι γιατροί του ΓΝ Νίκαιας έχουν γενική συνέλευση όπου θα τεθεί θέμα επίσχεσης εργασίας λόγω των επισφαλών συνθηκών εργασίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν δύο άτομα έφεραν στο νοσοκομείο ένα φίλο τους, μαχαιρωμένο στο στήθος. Επειδή ο ένας από τους δύο θεώρησε ότι ένας ειδικευόμενος γιατρός είπε κάτι προσβλητικό για τον ασθενή, βγήκαν έξω και ειδοποίησαν τους φίλους τους που περίμεναν απέξω με μοτοσικλέτες και κράνη. Μετά από 15 λεπτά μπήκαν συντονισμένα σε δύο ομάδες από δύο διαφορετικά σημεία στα επείγοντα του νοσοκομείου και έδειραν τον ειδικευόμενο γιατρό.

Ο μαχαιρωμένος ασθενής νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός για ευνόητους λόγους μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του έφυγε από το Νοσοκομείο. 

ΠΟΕΔΗΝ: «Παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» 

«Χθες στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) κάνοντας λόγο για «ομερτά». 

«Καμία ανακοίνωση από την Διοίκηση και το εκλεκτό του Αν. Υπουργού Υγείας. Το ίδιο είχε κάνει και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!» σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ. 

ΕΙΝΑΠ: «Πάρτε επιτέλους μέτρα»

Με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου η Υγείας και τους συναρμόδιους φορείς η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς  (ΕΙΝΑΠ) καταδικάζει την επίθεση και ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των γιατρών και του προσωπικού:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την για άλλη μια φορά επίθεση που δέχονται εφημερεύοντες γιατροί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, πρακτικά αβοήθητοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους.

»Το τελευταίο αυτό συμβάν, την νύχτα 21 προς 22/05/19, έγινε στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας όπου οργανωμένη ομάδα ατόμων, ανενόχλητη, εισέβαλε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και βιαιοπράγησε ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό τον οποίο η συγκεκριμένη ομάδα είχε λίγη ώρα πριν στοχοποιήσει, και εναντίον όποιου άλλου βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο τη συγκεκριμένη στιγμή. 

»Χρειάστηκε να γίνει άμεσα παρέμβαση από μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ που εργάζονται στο νοσοκομείο για να κινητοποιηθούν οι διοικήσεις, τόσο του νοσοκομείου όσο και της 2ης ΥΠε., οι οποίες πριν τις δικές μας ενέργειες δεν είχαν καν ενημερωθεί όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται».

»Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των νοσοκομειακών γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού. 

»Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει και καλύπτει κάθε αγωνιστική μορφή δράσης που μπορεί να αποφασίσουν οι συνάδελφοι του νοσοκομείου Νίκαιας για το συγκεκριμένο θέμα».

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr