Ζημία 100 εκατ. μπορούσε να προκαλέσει στο Δημόσιο σπείρα λαθραίων τσιγάρων

Ζημία 100 εκατ. μπορούσε να προκαλέσει στο Δημόσιο σπείρα λαθραίων τσιγάρωνΕγκληματική οργάνωση που είχε στήσει ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσαν το Λιμενικό, η Αστυνομία και το ΣΔΟΕ.

Η εμπορική αξία των προϊόντων που κατασχέθηκαν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Εντοπίστηκαν μάλιστα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή 604 εκατομμυρίων τσιγάρων. Αν αυτός ο όγκος λαθραίων είχε διατεθεί στην αγορά θα στοίχιζε στο ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ σε διαφυγόντες φόρους και δασμούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών.

Ζημία 100 εκατ. μπορούσε να προκαλέσει στο Δημόσιο σπείρα λαθραίων τσιγάρων

Πέντε άτομα συνελήφθησαν, τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και γα λαθρεμπόριο.

«Βάσεις» της οργάνωσης ήταν κατά κύριο λόγο μία αποθήκη στην Βοιωτία και ένα ιδιωτικό πάρκινγκ στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Εκεί οι δράστες αποθήκευαν μηχανολογικό εξοπλισμό για την επεξεργασία καπνού και την παρασκευή τσιγάρων. Τα ακίνητα ενοικιάζονταν σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Για την μεταφορά των υλικών χρησιμοποιούνταν φορτηγά και άλλα οχήματα, που είχαν ταξινομηθεί επίσης σε ανύπαρκτους ιδιοκτήτες. Η συμμορία εφάρμοζε μέτρα αντιπαρακολούθησης και αποπροσανατολισμού.Ζημία 100 εκατ. μπορούσε να προκαλέσει στο Δημόσιο σπείρα λαθραίων τσιγάρων
Ζημία 100 εκατ. μπορούσε να προκαλέσει στο Δημόσιο σπείρα λαθραίων τσιγάρων

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr