Πολύ καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών σε Λαγονήσι και Ηλεία

Πολύ καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών σε Λαγονήσι και ΗλείαΠολύ καλύτερη είναι η εικόνα των δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν νωρίτερα, στην περιοχή του Σαρωνικού και στον δήμο Ανδρίτσενας - Κρεστένων στην Ηλεία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Δεν υφίσταται απειλή για κατοικημένες περιοχές και οι πυροσβέστες εργάζονται για την οριοθέτηση των εστιών, ώστε να τεθούν πλήρως υπό έλεγχο.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη […] Μόνο κάπνα υπάρχει» τόνισε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, προσθέτοντας ότι δεν έχει καεί σπίτι.

#Πυρκαγιά στο #Λαγονήσι. Προειδοποιητικό μήνυμα από 112Στο σημείο βρίσκονται διάσπαρτες οικίες, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι https://t.co/drWKSONAd5pic.twitter.com/aozsCmyiUa


Για τη φωτιά στον Δήμο Σαρωνικού έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Στον Δήμο Ανδρίτσενας - Κρεστένων επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Συνδράμουν τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής, και απεύθυνε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ https://t.co/WFWrzJ01Y3pic.twitter.com/R7Jdl1WivE

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr