Αγροτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη

Αγροτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη Συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι αγρότες, στο πλαίσιο της 25ης έκθεσης Agrotica.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έχουν ήδη προαναγγείλει την κλιμάκωση κινητοποιήσεων, με κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους από την ερχόμενη Δευτέρα.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων.

Ο καλός και συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων - εξόδων, τόνισε πάντως την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στα εγκαίνια της Αgrotica.

Αναφερόμενος έμμεσα στις αντιδράσεις αγροτών και για τα νέα φορολογικά μέτρα, ο κ. Τσαυτάρης είπε ότι γύρω στα 100.000 άτομα που είναι πραγματικοί επιχειρηματίες αγρότες κρατούν ήδη βιβλία εσόδων - εξόδων, γεγονός, που όπως επισήμανε, ελάχιστοι το γνωρίζουν. Εξέφρασε δε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για την καλύτερη εφαρμογή του φορολογικού αυτού μέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο γγ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης έχει αποστείλει στις ΔΟΥ εγκύκλιο, με την οποία κάνει γνωστό ότι η εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης μεταβολής εργασιών, για τους αγρότες που πρέπει να ανοίξουν βιβλία εσόδων - εξόδων θα είναι έως την 20η Φεβρουαρίου. Επιπλέον σε αυτή γίνεται γνωστό ότι μέχρι τις 31Μαρτίου θα γίνονται δεκτές από τις Εφορίες και οι δηλώσεις αποθεμάτων.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr