Απεβίωσε ο Βασίλης Παπάζογλου

Απεβίωσε ο Βασίλης ΠαπάζογλουΈφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια ο καθηγητής στη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλης Παπάζογλου. Διετέλεσε ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης επί υπουργείας Άννας Διαμαντοπούλου και ήταν ο βασικός «αρχιτέκτονας» του νόμου 4009 για την Ανώτατη Παιδεία, νόμος που ψηφίστηκε το 2011 από 250 μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, κάτι πρωτοφανές στα νεότερα ελληνικά πολιτικά χρονικά.

«Υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας», «κινητήριο δύναμη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης», χαρακτηρίζει τον Βασίλη Παπάζογλου, πρ. ειδικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, «αρχιτέκτονα» του ν. 4009 για την Ανώτατη Παιδεία, που έφυγε σε ηλικία 60 χρόνων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συλλυπητήριο μήνυμά του.

«Ο Βασίλης Παπάζογλουυπηρέτησε με ήθος, εντιμότητα και συνέπεια το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και αφιέρωσε τη ζωή του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Όσοι τον γνωρίζαμε, θα θυμόμαστε πάντα έναν ευγενή, εργατικό, και προσηλωμένο στο λειτούργημά του, άνθρωπο. Το κενό που αφήνει πίσω του θα είναι δυσαναπλήρωτο» ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Παπάζογλου εξέδωσε και η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζοντας «βαθιά θλίψη για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και εξαίρετου επιστήμονα».

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr