Μαζιώτης: «Ο αγώνας συνεχίζεται»

Μαζιώτης: «Ο αγώνας συνεχίζεται»«Παρά τις απώλειες ο αγώνας συνεχίζεται» λέει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το «χτύπημα» στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, «όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα», τον Απρίλιο του 2014.

Υπεραμύνεται του ένοπλου αγώνα, λέει πως είχε πάντα υπόψη του ότι το αντίτιμο των επιλογών του είναι «η πολύχρονη βαριά καταδίκη στη φυλακή» και σημειώνει πως σημαντικό ρόλο για την επιλογή του ιδίου και της επικηρυγμένης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, να περάσουν στην παρανομία, ήταν ότι ήθελαν να μεγαλώσουν το παιδί τους, χωρίς να τους βλέπει πίσω από τα σίδερα.
«Είμαι καλά με ηθικό ακμαίο, μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις τον γιο μας. Παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται» λέει στη συντροφό του.

Εκφράζει λύπη για τους τραυματισμούς των πολιτών, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στο Μοναστηράκι, υποστηρίζοντας πως «έγιναν από θραύσματα και όχι από τις βολίδες του όπλου». Όπως αναφέρει, τα τραύματα ήταν στο πόδι, πράγμα που σημαίνει ότι οι πυροβολισμοί ήταν χαμηλά και άρα δεν τους στόχευε.

Ακόμα, σημειώνει: «Όποιος νομίζει ότι είναι αγωνιστής ή αναρχικός και θεωρεί ότι πρέπει να δρα στα όρια της νομιμότητας, καλύτερα να ενταχθεί σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, να ενταχθεί στο σύστημα και να μην το παίζει αγωνιστής, επαναστάτης ή αναρχικός».

Απειλεί με νέα αιματοχυσία λέγοντας «είναι ηλίθιο να πιστεύει κανείς ότι ο αγώνας για την ελευθερία δεν θα συναντήσει την αντίδραση του κράτους κι ότι δεν θα έχει βαρύτατες συνέπειες (...) Στον αγώνα για την ελευθερία και την επανάσταση, τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο, θα υπάρχει αιματοχυσία, θα υπάρχουν νεκροί, θα υπάρχουν φυλακισμένοι, θα υπάρχουν ειδικοί αντιτρομοκρατικοί νόμοι και ειδικές φυλακές για μέλη των ενόπλων οργανώσεων».

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση της επιστολής της Πόλας Ρούπα.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr