Πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού η Παρασκευή

Πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού η ΠαρασκευήΗ πιο ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού είναι η σημερινή, με το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας να φθάνει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι κάτοικοι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης πάντως μπορούν να αναζητήσουν λίγη δροσιά σε κλιματιζόμενους χώρους που προσφέρουν οι Δήμοι.

Από αύριο Σάββατο αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά και τα βόρεια. Από την Κυριακή το βράδυ, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά από 2 με 4 βαθμούς και τη Δευτέρα θα φθάσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Κλιματιζόμενες αίθουσες

Στην Αθήνα, ανοιχτές από τις 9:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμαείναι οι κλιματιζόμενες αίθουσες σε έξι Λέσχες Φιλίας, στις περιοχές Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Αμπελοκήπων, Κάτω Πετραλώνων και Κολοκυνθούς.

Στον Πειραιά, ανοιχτές θα μείνουν μέχρι και τις 22.00 το βράδυ οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου: Πρόκειται για τα Κ.Α.Π.Η. Α1 και Β1.

Στη Θεσσαλονίκη, ο δήμος παρέχει κλιματιζόμενους χώρους σε δύο ΚΑΠΗ, στις οδούς Σαχτούρη 1 και Αλεξανδρείας 27 και στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, στην οδό Μοναστηρίου 62. Οι χώροι θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έως και το Σάββατο.

Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι επίσης οι κλιματιζόμενοι χώροι στο Συνεδριακό Κέντρο της Helexpo «Ιωάννης Βελλίδης», στο χώρο της ΔΕΘ, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Κλιματιζόμενους χώρους παρέχει και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών: στο δημαρχείο, στο Γ' ΚΑΠΗ - ΚΗΦΗ στην οδό Μεσολογγίου, το Α' ΚΑΠΗ στην οδό Κουντουριώτη και το Γ' ΚΑΠΗ στη Λεωφόρο Όχι.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr