Υποδοχή του Ερντογάν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Κοτζιά (φωτό)

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο πριν τις 11π.μ το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

Τον Τούρκο πρόεδρο συνοδεύουνο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλαχαμίτ Γκιουλ και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε με προορισμό το κέντρο της Αθήνας, όπου απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, κατόπιν σχετικής απόφασης της αστυνομίας. 

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός όλη την ημέρα ενώ πριν από λίγη ώρα έκλεισαν και οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».Λίγο πριν την άφιξη του στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος ζητούσε επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.«Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε στην  συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, δίνοντας και το στίγμα της ατζέντας του.Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr