Αρνήθηκε την ύπαρξη μαύρων ταμείων στη Siemens ο Ηλίας Γεωργίου

Αρνήθηκε την ύπαρξη μαύρων ταμείων στη Siemens ο Ηλίας ΓεωργίουΑρνήθηκαν την ύπαρξη μαύρων ταμείων και την πρακτική των δωροδοκιών οι δύο πρώτοι από τους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν στην υπόθεση της Siemens.

O άλλοτε πρόεδρος του γερμανικού κολοσσού Χάινριχ φον Πίρερ (διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από το 1992 ως το 1999) απολογούμενος αρνήθηκε τις παράνομες πρακτικές. Ανέφερε μόνον για κάποιες «μη σύννομες» τις οποίες δεν συνέδεσε με δωροδοκίες κρατικών ή άλλων αξιωματούχων.

Άγνοια δήλωσε για δωροδοκίες και παράνομες πληρωμές και ο Ηλίας Γεωργίου που διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας. Έκανε λόγο για πληρωμές που είχαν στόχο τη γνώση του ανταγωνισμού και τη φιλοξενία προσώπων για τα οποία η εταιρεία ήθελε να διατηρείται μυστικότητα.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι μετείχε στη δωροδοκία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη που ήδη έχει καταδικαστεί. Αρνήθηκε καταθέσεις στελεχών της Siemens στη Γερμανία που έκαναν λόγο για δωροδοκίες και τον ενέπλεκαν προσωπικά.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr