Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η αποκάλυψη ΣΚΑΪ για ΕDS

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η αποκάλυψη ΣΚΑΪ για ΕDSΈντονη πολιτική αναταραχή στα Σκόπια έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για την εξαγορά της εταιρείας ενέργειας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κότσο Ανγκιούσεφ, από την ΔΕΗ δυο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη εταιρία λειτουργούσε στο κόκκινο. Πολλοί εμπειρογνώμονες την χαρακτηρίζουν «σκουπίδι» που ετοιμάζονταν για πτώχευση.

Η αντιπολίτευση με έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζητά από τον Ανγκιούσεφ να παραιτηθεί και να αποδείξει γιατί κατατέθηκαν τα χρήματα από την ΔΕΗ σε προσωπικούς λογαριασμούς, που κατέληξαν και γιατί έγινε η συμφωνία σχεδόν κρυφά, δυο μήνες πριν τις Πρέσπες! Επίσης ζητούν να κατανοήσουν πως μια ΔΕΗ με τεράστια οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, κατέληξε να αγοράζει μια εταιρία που βρίσκεται υπό πτώχευση και λειτουργούσε με ζημιές.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ που κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ψεύδη. Δικαιολόγησε τον προσωπικό φίλο του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, ότι καλά έκανε και έλαβε από τους Έλληνες τα χρήματα καθώς η εταιρία είναι περιουσία του.

Την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να επαναλάβει, αν ερωτηθεί σε συνέντευξη Τύπου στην Κρήτη, ότι η εξαγορά έχει εγκριθεί εις γνώση του υπουργείου Οικονομίας που είναι ο βασικός μέτοχος. Θα αποδώσει την συμφωνία και την εισήγηση εξαγοράς, τις οποίες θα αρνηθεί να αποκαλύψει στην Βουλή, σε εμπορικούς λόγους την εξαγορά της εταιρίας.

Και η ΔΕΗ δεν δίνει στην δημοσιότητα την εισήγηση και την συμφωνία, επικαλούμενη την ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της και εμπορικούς λόγους, με διεθνείς οίκους να την έχουν αξιολογήσει οικονομικά και νομικά. Ωστόσο, δεν διευκρινίζει πόσα χρήματα έλαβαν οι διεθνείς οίκοι και από ποιους για να κάνουν την αξιολόγηση!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η εισήγηση εξαγοράς από την θυγατρική της ΔΕΗ στην Αλβανία δεν έρχεται στην δημοσιότητα, καθώς κρύβει γκρίζα σημεία της πρότασης του Ανγκιούσεφ, που προσπαθούσε να πουλήσει την εταιρία από το 2017!

Η αντιπολίτευση στην χώρα μας, ζητεί σύσσωμη να έρθει και η συμφωνία και η εισήγηση στην Βουλή, ενώ πλέον μιλούν ανοιχτά για ένα ενεργειακό και οικονομικό σκάνδαλο με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα ζητούν να μάθουν γιατί τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν στον αντιπρόεδρο των Σκοπίων, δεν έχουν καταβληθεί σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr