Ήπειρος: Σφίγγει ο κλοιός για το δεύτερο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων (video)

Ήπειρος: Σφίγγει ο κλοιός για το δεύτερο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων (video)Αποκλεισμένη σε περιμετρική ακτίνα των 20 χιλιομέτρων βρίσκεται από τα ξημερώματα η περιοχή (το χωριό Βροσίνα, στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας) όπου έπεσε νεκρός ο διαβόητος κακοποιός Μαριάν Κόλα (φωτό 1).

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δεύτερος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα (φωτό 2),βρίσκεται σε χαράδρα κοντά στον ποταμό Καλαμά και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό παρότι στην περιοχή υπάρχει ομίχλη. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.  Σύμφωνα με την αστυνομία οι αλβανοί δραπέτες έφεραν καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη στο μεταξύ ο άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος τα ξημερώματα τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι κατά τη συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςείχε επικοινωνία με την υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδιατόσο για να μάθει για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης όσο και για την υγεία του αστυνομικού.

Σύμφωναμε το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή του δεξιού γόνατος, το οποίο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, χωρίς ευτυχώς νευροαγγειακές βλάβες. Ο άνδρας των ΕΚΑΜ θα παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα".Στο νοσοκομείο, έφτασε και ο υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας και ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων. Ο κ. Μπέζας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις, του άνδρες και τους αξιωματικούς "για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν" για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικης αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Ο Κόλα φαίνεταιότι ήταν ο αρχηγός της συμμορίας των δραπετών των φυλακών Τρικάλων που σύμφωνα με την αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας στις 17 Ιουνίου, αλλά και μιας κοπέλας στα Ίσθμια.

Πριν δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.Ήπειρος: Σφίγγει ο κλοιός για το δεύτερο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων (video)

Ήπειρος: Σφίγγει ο κλοιός για το δεύτερο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων (video)

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr