Ξανά ισόβια στον πατέρα της μικρής Άννυ, αθώα η μητέρα

Ξανά ισόβια στον πατέρα της μικρής Άννυ, αθώα η μητέραΑμείωτη άφησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον πατέρα της Άννυ, κρίνοντάς τον ένοχο για τον φρικτό θάνατο του κοριτσιού τον Απρίλιο του 2015.

Το δικαστήριο επαναβεβαίωσε τα ισόβια και προσέθεσε ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Στανισλάβ Μπακατσίεφ (γνωστό και ως Σάββα) ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού καθώς έχει παραδεχθεί πως τεμάχισε το κοριτσάκι.

Το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ.

Για τη μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή, το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση.

Στον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, φίλο του πατέρα, Νικολάι Αχμέντοφ, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη εννέα ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για περιύβριση νεκρού.

Σε λίγο καιρό ο Αχμέντοφ αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κάνει «μεροκάματα» στις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται.

Σε πρώτο βαθμό ο Αχμέντοφ είχε καταδικασθεί σε ισόβια, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr