Τουρκία: Παραδόσεις S-400 και την Κυριακή παρά τις απειλές των ΗΠΑ

Τουρκία: Παραδόσεις S-400 και την Κυριακή παρά τις απειλές των ΗΠΑΟι δυνατότητες και η λειτουργία του ρωσικού συστήματος S-400

Nέο φορτίο του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 έστειλε σήμερα Kυριακή η Ρωσία σε μια βάση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην πρωτεύουσα, Άγκυρα.

Το πέμπτο και έκτοαεροπλάνο που μετέφεραν το φορτίο έχουν ήδη προσγειωθεί ενώ αναμένεται εντός της ημέρας και ένα έβδομο, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Η Τουρκία έλαβε την Παρασκευή τα πρώτα τρία φορτία με εξοπλισμό των S-400 και χθες ένα τέταρτο φορτίο, αψηφώντας τις απειλές για κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πότε το αντιαεροπορικό σύστημα θα εγκατασταθεί και πότε θα είναι επιχειρησιακό.

Στο πακέτο κυρώσεων που θα επιβάλει η Ουάσινγκτον στην Τουρκία για την παραλαβή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος έχει καταλήξει η κυβέρνηση Τραμπ, με τα μέτρα αυτά να ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Σάββατο το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των σχεδίων της Ουάσινγκτον.
 

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı planlandığı şekilde devam ediyor. Bu kapsamda yedinci uçak Mürted Hava Meydanı’na indi. pic.twitter.com/PHaHwkVc1f

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr