Επεισόδια και δεκάδες προσαγωγές στο Παρίσι ανήμερα της 14ης Ιουλίου

Επεισόδια και δεκάδες προσαγωγές στο Παρίσι ανήμερα της 14ης ΙουλίουΕπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι κοντά στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, κατά την διάρκεια των πορειών που συνέπεσαν με την Ημέρα της Βασίλης, εθνική εορτή της Γαλλίας.

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική λεωφόρο της γαλλικής πρωτεύουσας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης.

Τουλάχιστον 152 άτομα έχουν προσαχθεί, ανάμεσά τους μέλη των κίτρινων γιλέκων», ενώ η Αστυνομία διέταξε εκκένωση της περιοχής.

Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν για παράνομη διαδήλωση, κατοχή απαγορευμένων υλικών, καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας και βία εναντίον αστυνομικών.

Face aux violences en cours sur les #ChampsÉlysées, les sommations ont été effectuées et le secteur est évacué par la force.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης ομάδες διαδηλωτών έχουν υποχωρήσει σε λιγότερο κεντρικό τμήμα της λεωφόρου και χρησιμοποιούν μπάρες που είχαν τοποθετηθεί για την παρέλαση ώστε να στήσουν οδοφράγματα.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr