Κύπρος: Ομόφωνη απόρριψη της πρότασης Ακιντζί από τους αρχηγούς

Κύπρος: Ομόφωνη απόρριψη της πρότασης Ακιντζί από τους αρχηγούςΑπορρίφθηκε ομόφωνα την Τρίτη, από το Συμβούλιο Αρχηγών, μέσω κοινού ανακοινωθέντος, η πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε συνεδρίασης του Συμβουλίου Αρχηγών, στο κτήριο της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Συμβουλίου Αρχηγών, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησητου για το Κοινό Ανακοινωθέν. Παράλληλα, τόνισε ότι "θέλουμε συνολική λύση του Κυπριακού και ότι η πρόταση Ακιντζί αποπροσανατολίζει από τον Εθνικό στόχο".Θέλουμε, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, επανέναρξή των συνομιλιών από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά. Εθνικός μας στόχος, τόνισε, είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας ανέγνωσε το κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου Αρχηγών που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η πρόταση του κ. Ακιντζί "δημιουργεί ένα αποπροσανατολισμόαπό την ουσία του κυρίως προβλήματος που είναι η επίλυση του Κυπριακού".Ερωτηθείς εξάλλου πότε θα επισκεφθεί την Κύπρο ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Πάλμας απάντησε "στις 29 Ιουλίου".

Πηγή: sigmalive.com 

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr