Οι Χάρτες της Google «εξιχνίασαν» υπόθεση εξαφάνισης μετά από 22 έτη (pic)

Οι Χάρτες της Google «εξιχνίασαν» υπόθεση εξαφάνισης μετά από 22 έτη (pic)Η υπόθεση εξαφάνισης ενός 40χρονου άνδρα φαίνεται ότι εξιχνιάστηκε μετά από 22 χρόνια χάρη στους Χάρτες της Google. Σύμφωνα με ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ, η σορός ενός άνδρα που χάθηκε πριν από δύο δεκαετίες στη Φλόριντα εντοπίστηκε χάρη στους Χάρτες της Google. Πρόκειται για τη σορό του Ουίλιαμ Μόλντ, 40 ετών, που αγνοούνταν από τις 7 Νοεμβρίου 1997. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα όχημα ήταν εμφανές σε δορυφορική φωτογραφία του Google Earth από το 2007, αλλά προφανώς κανείς δεν το είχε αντιληφθεί μέχρι το 2019. Στις 28 Αυγούστου, μετά από 22 χρόνια περίπου, η τοπική αστυνομία βρήκε το πτώμα μετά από αναφορά για αυτοκίνητο βυθισμένο σε μια λίμνη. 

Η επίμαχη δορυφορική φωτογραφία 

Οι Χάρτες της Google «εξιχνίασαν» υπόθεση εξαφάνισης μετά από 22 έτη (pic)

H εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς Τερέζα Μπαρμπέρα δήλωσε στο BBC ότι ο Μόλντ πρέπει να έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και να έπεσε στη λίμνη. Κατά τις έρευνες το 1997 δεν υπήρξε κάποια ένδειξη για το πού βρισκόταν το όχημα, αλλά μια μετατόπιση των υδάτων στη λίμνη έκανε το αυτοκίνητο ορατό.

Η κ. Μπαρμπέρα ανέφερε ότι ένας γείτονας ανέφερε το βυθισμένο αυτοκίνητο, αλλά δεν γνώριζε ότι είχαν αξιοποιηθεί οι Χάρτες της Google.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr