Τουρκία: Η κυβέρνηση απολύει ή μεταθέτει άλλους 500 αστυνομικούς στην Άγκυρα

Τουρκία: Η κυβέρνηση απολύει ή μεταθέτει άλλους 500 αστυνομικούς στην Άγκυρα Τις εκτεταμένες εκκαθαρίσεις που έχει αρχίσει εδώ και πάνω από ένα μήνα συνέχισε την Πέμπτη η τουρκική κυβέρνηση μεταθέτοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα "Μιλιέτ", άλλους περίπου 500 αστυνομικούς στην Άγκυρα. 

Μεταξύ των θυμάτων αυτού του νέου κύματος εκκαθαρίσεων περιλαμβάνονται αξιωματικοί και απλοί αστυνομικοί, προσθέτει η εφημερίδα στον ιστότοπό της στο Ίντερνετ.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει κάνει ο τουρκικός Τύπος, περίπου 6.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων 2.000 μόνο στην Άγκυρα, τιμωρήθηκαν μετά την αποκάλυψη, στα μέσα Δεκεμβρίου, του σκανδάλου διαφθοράς που πλήττει δεκάδες πρόσωπα προσκείμενα στην εξουσία.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παύει να κατηγορεί τους πρώην συμμάχους του της αδελφότητας του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίοι έχουν επιρροή στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη, ότι χειραγωγούν τις έρευνες αυτές στο πλαίσιο μιας "συνωμοσίας" που έχει στόχο να προκαλέσει την πτώση του, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου και της εκλογής προέδρου που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2014.

Εκτός από την αστυνομία, η δικαιοσύνη έχει αποτελέσει επίσης αντικείμενο εκτεταμένων εκκαθαρίσεων με εκατοντάδες απολύσεις και μεταθέσεις δικαστών.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr