Καναδάς: Ένοχη η 17χρονη που είχε στήσει κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Καναδάς: Ένοχη η 17χρονη που είχε στήσει κύκλωμα παιδικής πορνογραφίαςΈνοχη για 30 από τις 33 κατηγορίες που τη βάραιναν βρέθηκε στην Οτάβα του Καναδά μία 17χρονη κοπέλα η οποία ενορχήστρωσε και διηύθυνε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Η 17χρονη, η οποία ήταν μόλις 15 ετών όταν συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012, προσέγγιζε ανήλικα κορίτσια, 13 έως 17 ετών, μέσω Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υποκρινόμενη πως επιθυμεί να γίνει φίλη τους.

Στη συνέχεια, τα απειλούσε, τα εκβίαζε ή ακόμη και τα κρατούσε παρά τη θέλησή τους, υποχρεώνοντάς τα να φωτογραφηθούν πορνογραφικά για τους δεκάδες πελάτες της.

Τρία από τα θύματα υποχρεώθηκαν σε σεξουαλικές συνευρέσεις με άνδρες.

Μεταξύ άλλων, η 17χρονη κρίθηκε ένοχη για διακίνηση ανθρώπων, παράνομη κράτηση, βιαιοπραγία, σεξουαλική επίθεση και διανομή παιδικής πορνογραφίας. Η ίδια είχε δηλώσει αθώα.

Οι καναδικές εισαγγελικές Αρχές έχουν ανακοινώσει πως θα επιδιώξουν καταδίκη ενηλίκου για τη 17χρονη, κατόπιν ψυχολογικής αξιολόγησης.

Μαζί με τη τότε 15χρονη είχαν συλληφθεί και δύο ακόμη ανήλικα κορίτσια, που βοηθούσαν στη λειτουργία του κυκλώματος. Οι δυο συνεργοί αρχικά δήλωσαν επίσης αθώες, ωστόσο, σε μία επιτυχία για τους εισαγγελείς, μετέπειτα άλλαξαν στάση και παραδέχτηκαν την ενοχή τους.

Οι ταυτότητες των τριών κοριτσιών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, λόγω της ηλικίας τους.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr