Πολύνεκρη επίθεση και ομηρία σε κυβερνητικό κτήριο στη Βαγδάτη

Πολύνεκρη επίθεση και ομηρία σε κυβερνητικό κτήριο στη ΒαγδάτηΣκηνές συγκλονιστικής βίας έλαβαν χώρα την Πέμπτη στο Ιράκ, όταν ομάδα έξι βομβιστών αυτοκτονίας εισέβαλε σε εγκαταστάσεις του υπουργείου Μεταφορών στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και κράτησε δεκάδες ομήρους, προτού τελικά οι δυνάμεις ασφαλείας ανακτήσουν τον έλεγχο του κτηρίου.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών παραμένουν συγκεχυμένες, με το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς αμάχους και 50 τραυματίες, ενώ ο έως τώρα επίσημος απολογισμός το υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει πως οι νεκροί είναι οκτώ, συμπεριλαμβανομένων των έξι δραστών.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ένας από τους βομβιστές πυροδότησε το φονικό του φορτίο στην κύρια πύλη του κτηρίου, ενώ ένας δεύτερος ανατινάχτηκε κοντά σε μία εσωτερική πύλη.

Οι τέσσερις εναπομείναντες δράστες εισέβαλαν στο κυβερνητικό κτήριο και άρπαξαν ομήρους, τους οποίους κράτησαν για αρκετές ώρες.

Σύμφωνα με το Reuters, τέσσερις βομβιστές σκοτώθηκαν όταν πυροδότησαν τα εκρηκτικά που μετέφεραν, ενώ οι υπόλοιποι δύο έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ωστόσο έρχεται ενώ συνεχίζονται οι πολυήμερες συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών και αντάρτικων δυνάμεων στη Σουνιτική επαρχία Ανμπάρ.

Περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν πλέον χάσει τη ζωή τους κατά τον Ιανουάριο στο Ιράκ λόγω του συνεχιζόμενου κύματος σεκταριστικής βίας που πλήττει τη χώρα. Ο αιματηρός πρώτος μήνας του 2014 έρχεται στα χνάρια ενός 2013 κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr