Τουρκία: Όγδοη παραίτηση βουλευτή εξαιτίας του σκανδάλου

Τουρκία: Όγδοη παραίτηση βουλευτή εξαιτίας του σκανδάλου Ένας ακόμη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) στην Τουρκία ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτησή του, ανεβάζοντας σε οχτώ τον αριθμό των στελεχών που έχουν εγκαταλείψει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚP από τα μέσα του Δεκεμβρίου, οπότε ξέσπασε το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την κυβέρνηση.

Εκλεγμένος με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κωνσταντινούπολη, ο Μουχαμέντ Τσετίν είχε ήδη παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του έχοντας κατηγορηθεί ότι «συκοφάντησε» το κόμμα.

«Και άλλοι φίλοι (βουλευτές) θα πράξουν το ίδιο με εμένα, θα το δείτε» δήλωσε ο Τσετίν μιλώντας σε δημοσιογράφους και δικαιολόγησε την απόφασή του να παραιτηθεί επικαλούμενος τις πιέσεις που άσκησε το κόμμα του στη δικαιοσύνη. «Στο κόμμα μιλάνε για υποθέσεις διαφθοράς σαν να μιλούν για κάτι συνηθισμένο, εγώ δεν έχω ποτέ εμπλακεί σε ιστορίες τέτοιου τύπου» προσέθεσε ο ίδιος.
Παρά την παραίτησή του, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με 319 έδρες από τις συνολικά 550.

Φημολογείταιπως ο παραιτηθείς Τσετίν ανήκει στους υποστηρικτές του Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr