Σβόμποντα: Λύση στο Κυπριακό χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις

Σβόμποντα: Λύση στο Κυπριακό χωρίς εγγυήτριες δυνάμειςΟι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού πρέπει να συνεχιστούν, χωρίς την «ομπρέλα» εγγυητριών δυνάμεων, δήλωσε σε συνέντευξη του στο κυπριακό κανάλι Σίγμα, ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο αυστριακός πολιτικός διατύπωσε παράλληλα τη θέση ότι η λύση του κυπριακού αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τον Ντερβις Έρογλου να επιβιώσει πολιτικά. Σε σχέση με την οικονομία, ο Χάνες Σβόμποντα, είπε ότι πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας δεν είναι δίκαιες και εξέφρασε την άποψη ότι η Κύπρος είναι σημαντική για την Ένωση. Τόνισε παράλληλα ότι η ΕΕ πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα κράτη – μέλη με οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε ότι η σωστή συνεργασία μεταξύ Κύπρου –ΕΕ, σε συνδυασμό με τα έσοδα που θα προκύψουν από το Φυσικό Αέριο, θα ενισχύσουν την οικονομία της Κύπρου. «Επιπλέον, η κυπριακή οικονομία θα βοηθηθεί περαιτέρω αν γίνουν βήματα για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας ολόκληρης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Ελλάδας», είπε. Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει λαμπρό μέλλον για τις χώρες της περιοχής, αφού η μεγάλη αγορά της Τουρκίας μπορεί να ανοίξει, αν λυθεί βεβαίως το κυπριακό».

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr