Δεκάδες τραυματίες στην τρίτη μέρα αντικυβερνητικής βίας στη Βοσνία

Δεκάδες τραυματίες στην τρίτη μέρα αντικυβερνητικής βίας στη ΒοσνίαΤρίτη συναπτή ημέρα σφοδρών ταραχών βιώνει η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, με εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να συγκρούονται βίαια με τις αστυνομικές δυνάμεις σε τρεις πόλεις της βαλκανικής χώρας, παραδίδοντας στις φλόγες κυβερνητικά κτήρια.

Αιτία της λαϊκής οργής είναι η υψηλότατη ανεργία, που υπερβαίνει το 40%, αλλά και η εκτεταμένη διαφθορά.

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί έως τώρα στα επεισόδια της Παρασκευής.

Επίκεντρο και σημείο έναρξης των τριήμερων ταραχών είναι η βόρεια πόλη Τούζλα, όπου πολλά τοπικά εργοστάσια βρίσκονται σε καθεστώς πτώχευσης. Περίπου 100 νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα που φορούσαν τα διακριτικά της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου εισέβαλαν σε κυβερνητικό κτήριο το οποίο λεηλάτησαν, ενώ πέταξαν και τηλεοράσεις από τα παράθυρα.

Οι περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές που ήταν παρόντες χειροκρότησαν τους νεαρούς.

Σφοδρά επεισόδια έλαβαν επίσης χώρα στο Σεράγεβο και τη Ζένιτσα, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν το κτήριο της Βοσνιακής Προεδρίας και άλλα κυβερνητικά κτήρια, προτού οι πυροσβέστες κατορθώσουν να κατασβέσουν τις φλόγες.

Από τους τουλάχιστον 90 τραυματισμούς, οι 80 καταγράφηκαν στο Σεράγεβο και οι 10 στη Ζένιτσα, ενώ δεν υπάρχει ακόμα απολογισμός από την Τούζλα, όπου σημειώθηκαν τα χειρότερα επεισόδια.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr