Ενώπιον της Δικαιοσύνης για πρώτη φορά μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας

Ενώπιον της Δικαιοσύνης για πρώτη φορά μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειαςΕνώπιον της ισπανικής Δικαιοσύνης απολογείται σήμερα Σάββατο η πριγκίπισσα της Ισπανίας Κριστίνα, νεότερη κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, η οποία θεωρείται επισήμως ύποπτη για φορολογικές απάτες ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να διέπραξε σε βάρος του Δημοσίου ο σύζυγός της, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία της Ισπανίας που μέλος της βασιλικής οικογένειας θα εμφανιστεί στο δικαστήριο λόγω εμπλοκής σε έρευνες για εγκληματική δραστηριότητα.

Η 48χρονη πριγκίπισσα θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστή στο δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Η υπόθεση κατά του κ. Ουρνταγκαρίν, νυν δούκα της Πάλμα, αφορά την εξαπάτηση και υπερχρέωση τοπικών Αρχών για διάφορες εκδηλώσεις, και τη διοχέτευση εκατομμυρίων ευρώ δημόσιων πόρων σε μία φιλανθρωπική οργάνωση που βρισκόταν υπό τον έλεγχό του.

Τόσο ο κ. Ουρνταγκαρίν όσο και η ινφάντα Κριστίνα αρνούνται κάθε εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες.

Η όλη υπόθεση θεωρείται σοβαρό πλήγμα για το «βυθιζόμενο» κύρος της βασιλικής οικογένειας.

Στα 76 του, μετά από 38 χρόνια στο θρόνο, ο Χουάν Κάρλος εμφανίζεται σήμερα κουρασμένος. Στηρίζεται και σε πατερίτσες για να μπορέσει να περπατήσει μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο ισχίο. Η υπόθεση Ουρντανγκαρίν του στοίχισε σε δημοτικότητα, όμως ακόμη πιο καταστροφικό αποδείχτηκε ένα ταξίδι του στην Μποτσουάνα, το 2012, όπου πήγε να κάνει σαφάρι την ώρα που η Ισπανία βυθιζόταν στην οικονομική κρίση.

Ο βασιλικός οίκος ελπίζει πλέον να μπει ένα τέλος σ' αυτό που ο αυλάρχης Ραφαέλ Σποτόρνο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει δημοσίως «μαρτύριο».

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr