Έκτος νεκρός εργάτης στα εργοτάξια του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Έκτος νεκρός εργάτης στα εργοτάξια του Μουντιάλ της ΒραζιλίαςΈνας ακόμα εργάτης έχασε τη ζωή του στα εργοτάξια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι τοπικές Αρχές και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).

Ο άτυχος εργάτης, 55 ετών από την Πορτογαλία, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια αποσυναρμολόγησης γερανού, στο εργοτάξιο του σταδίου Arena da Amazonia στην πόλη Μανάους. Ήταν το τρίτο δυστύχημα στα ποδοσφαιρικά εργοτάξια του Μανάους.

Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων, Agencia Brasil. Τα έργα δε διακόπηκαν καθώς δεν κρίθηκε πως υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας.

Συνολικά, πρόκειται για τον έκτο θάνατο που συνδέεται με τα κατασκευαστικά έργα του Μουντιάλ, καθώς η Βραζιλία «μάχεται» ενάντια στο χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε συνολικά 12 πόλεις της Βραζιλίας και θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου. Οι εργασίες είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να είχαν τελειώσει στα τέλη του περασμένου έτους.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr