Αγγλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης που απασχολούσε παράνομη μετανάστρια

Αγγλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης που απασχολούσε παράνομη μετανάστριαΤην παραίτησή του από την κυβέρνηση της Βρετανίας υπέβαλε το Σάββατο ο υπουργός Μετανάστευσης Μάρκ Χάρπερ, αφότου ο ίδιος ανακάλυψε πως η οικιακή βοηθός που απασχολεί δεν έχει άδεια παραμονής ή εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η παραίτηση του κ. Χάρπερ έγινε δεκτή «με θλίψη» από τον Συντηρητικό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο κ. Χάρπερ «απασχολούσε εν γνώση του μία παράνομη μετανάστρια».

Στην επιστολή παραίτησης, ο κ. Χάρπερ διαβεβαιώνει πως η οικιακή βοηθός του είχε παρουσιάσει έγγραφα που ήταν εντάξει όταν την είχε προσλάβει, το 2007, αλλά και κατά τη διάρκεια δεύτερου ελέγχου το 2012.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο το προσωπικό του γραφείο ανακάλυψε πως η οικιακή βοηθός δεν είχε άδεια παραμονής αορίστου χρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο παραιτηθείς υπουργός κατέστησε σαφές πως θα κρατήσει τη θέση του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Τη θέση του στο υπουργικό συμβούλιο καταλαμβάνει ο Συντηρητικός Τζέιμς Μπρόουκενσαϊρ.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr