Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη για το νόμο που ελέγχει το ίντερνετ

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη για το νόμο που ελέγχει το ίντερνετΕκτενή χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων έκανε το απόγευμα του Σαββάτου η τουρκική Αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να σκορπίσει εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν ώστε να διαμαρτυρηθούν για το νέο νόμο, που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, και επιτρέπει αυστηρούς ελέγχους στο διαδίκτυο.

Ο νέος νόμοςεπιτρέπει στις τουρκικές Αρχές να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που κρίνονται ακατάλληλες εντός λίγων ωρών, με τους διαδηλωτές και την αντιπολίτευση να καταγγέλλουν την κυβέρνηση Ερντογάν πως προσπαθεί να περιορίσει τη συζήτηση για το σκάνδαλο διαφθοράς που την ταλανίζει.

Τα επεισόδια, που δεν εξελίχθηκαν σε κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, έλαβαν χώρα κατά μήκος της λεωφόρου Ιστικλάλ. Οι αστυνομικοί, υπό την κάλυψη θωρακισμένων οχημάτων, προσέγγισαν τους διαδηλωτές και τους «έλουσαν» με «κανόνια» νερού.

Ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων αντέδρασαν πετώντας πέτρες ή πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών, προτού διαφύγουν μέσω των στενών της περιοχής.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr