Μπαγκλαντές: Παραδόθηκαν οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου όπου 111 εργάτες σκοτώθηκαν

Μπαγκλαντές: Παραδόθηκαν οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου όπου 111 εργάτες σκοτώθηκανΣτις Αρχές του Μπαγκλαντές παραδόθηκαν το πρωί της Κυριακής οι δύο ιδιοκτήτες του εργοστασίου ενδυμάτων όπου 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω πυρκαγιάς το Νοέμβριο του 2012, σε ένα από τα χειρότερα εργατικά δυστυχήματα στην ιστορία της ασιατικής χώρας.

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Ντελγουάρ Χοσαΐν και της συζύγου του, Μαχμουντά Ακτέρ, εκδόθηκαν το Δεκέμβριο, ωστόσο, η Αστυνομία δεν τους συνέλαβε, με το ζευγάρι να συνεχίζει να εμφανίζεται δημόσια στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Άγνωστο παραμένει γιατί αποφάσισαν να παραδοθούν. Τέθηκαν υπό κράτηση και αναμένεται να τους οριστεί εγγύηση.

Το ζευγάρι και ακόμα 11 άνθρωποι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για εμπρησμό και ανθρωποκτονία από αμέλεια, κατηγορίες που επισείουν έως και ισόβια κάθειρξη.

Οι ιδιοκτήτες εργοστασίων ενδυμάτων έχουν ιδιαίτερα μεγάλη πολιτική επιρροή στο Μπαγκλαντές, δεδομένου ότι οι εξαγωγές ρούχων αναλογούν στο 80% των εξαγωγών της φτωχής χώρας.

Οι εργάτες στις ενδυματοποιίες του Μπαγκλαντές αμείβονται με μηνιαίες αποδοχές της τάξης των 40 δολαρίων, γεγονός που ήλθε στην επιφάνεια και μετά την ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία κατάρρευσης του Ράνα Πλάζα στις αρχές του 2013.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr