Απάντηση Αναστασιάδη ενώ το ΔΗΚΟ αποφασίζει για παραμονή στην κυβέρνηση

Απάντηση Αναστασιάδη ενώ το ΔΗΚΟ αποφασίζει για παραμονή στην κυβέρνησηΑπάντηση σε όσους τον επικρίνουν για το περιεχόμενο της Κοινής Δήλωσης που θα αποτελέσει βάση για την επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό εξέδωσε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τη στιγμή που το συμπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα έχει σήμερα εσωκομματικές εκλογές που αναμένεται να κρίνουν την παραμονή του ή μη στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλαος Παπαδόπουλος, είχε ταχθεί ενάντια στο Κοινό Ανακοινωθέν, διαμηνύοντας πως ακυρώνει την προγραμματική συμφωνία των συμπολιτευόμενων δυνάμεων.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Αναστασιάδης τονίζει πως οι ισχυρισμοί που προβάλλονται εναντίον του για το Κοινό Ανακοινωθέν είναι «παντελώς αβάσιμοι, αστήριχτοι και επικίνδυνα αυθαίρετοι», τονίζοντας πως δεν έχει παρεκκλίνει «ούτε κατά ένα γιώτα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου, είτε έναντι των συναγωνιστών του ΔΗΚΟ, είτε ευρύτερα έναντι του κυπριακού λαού».

Ο κ. Αναστασιάδης προαναγγέλλει ότι σε συνέντευξη Τύπου τις προσεχείς ημέρες θα προβεί σε λεπτομερή ανάλυση των πραγματικών γεγονότων και όσων επιτυγχάνονται μέσα από το Κοινό Ανακοινωθέν.

Το ΔΗΚΟ εκλέγει σήμερα Κυριακή το νέο αναπληρωτή πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γενικό γραμματέα και οργανωτικό γραμματέα, αλλά και τα 15 αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

Οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ του κ. Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν την Τρίτη, στις 11:30, στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας, που ελέγχεται από τον ΟΗΕ και βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη».

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr