Σε κατάσταση συναγερμού οι αντιτρομοκρατικές μονάδες στην Ουκρανία

Σε κατάσταση συναγερμού οι αντιτρομοκρατικές μονάδες στην ΟυκρανίαΣε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν σήμερα Κυριακή οι αντιτρομοκρατικές μονάδες της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) ύστερα από μία ραγδαία αύξηση απροσδιόριστων απειλών εναντίον ευαίσθητων στόχων, περιλαμβανομένων σταθμών παραγωγής ατομικής ενέργειας, αεροδρομίων και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Έως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η ασυνήθιστη ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της SBU, συνδέεται με τις ταραχές που σημειώνονται στην Ουκρανία εν μέσω των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Επίσης, δεν είναι σαφές αν συνδέεται με την απόπειρα επίδοξου ουκρανού αεροπειρατή να ανακατευθύνει αεροσκάφος τουρκικής εταιρείας στο Σότσι, ανήμερα της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ίδια η SBU χαρακτήρισε την κίνησή της «πρωτίστως προληπτική», προσθέτοντας πως «μοναδικός στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και η παρεμπόδιση εγκληματικών δραστηριοτήτων που έχουν τρομοκρατικό στόχο».

Τα μέτρα «είναι διαφανή και πρωτίστως προληπτικά», συμπλήρωσε ο Υπηρεσία.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς, την παραίτηση του οποίου ζητούν οι αντικυβερνητκοί, έχει προειδοποιήσει για κίνδυνο ενίσχυσης των άκρων και τρομοκρατικής δραστηριότητας, ύστερα από δύο μήνες και πλέον ταραχών, στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr