Ρωσικά ΜΜΕ: Η Yahoo αντέστρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Ρωσικά ΜΜΕ: Η Yahoo αντέστρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματοςΥπονοούμενα ότι ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου, Yahoo ενδεχομένως αντέστρεψε εσκεμμένα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία στην ειδησεογραφική υπηρεσία του αφήνουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Το άρθρο, που είχε κείμενο του πρακτορείου Associated Press με ορθά αποτυπωμένα τα πρώτα στοιχεία του δημοψηφίσματος (95% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία) ανέγραφε στον τίτλο «Οι πολίτες της Κριμαίας ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία να εγκαταλείψουν τη Ρωσία».

«Αν ήταν σφάλμα του AP, το πρακτορείο κινήθηκε γρήγορα για να το διορθώσει , διότι το ίδιο άρθρο στην ιστοσελίδα του έχει πλέον τον τίτλο "Οι πολίτες της Κριμαίας ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να ενωθούν με τη Ρωσία"» τονίζεται στη Ρωσία.

«Όσον αφοράτη Yahoo, δεν έχει ακόμα αφαιρέσει τον παραπλανητικό τίτλο ακούσια ή εκούσια. Για μια παγκοσμίως γνωστή διαδικτυακή πύλη που υπερηφανεύεται ότι είναι δημοφιλής πηγή διεθνών ειδήσεων στο διαδίκτυο, ένα τόσο φρικτό σφάλμα για ένα τόσο σημαντικό γεγονός είναι ασυγχώρητο» σχολίαζε το ρωσικό πρακτορείο Φωνή της Ρωσίας.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr