Κυπριακό ΥΠΕΞ: Υπό αμερικανικό έλεγχο το πετρελαιοφόρο Morning Glory

Κυπριακό ΥΠΕΞ: Υπό αμερικανικό έλεγχο το πετρελαιοφόρο Morning GloryΤο πετρελαιοφόρο "Morning Glory" τέθηκε υπό τον έλεγχο αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών. Το δεξαμενόπλοιο ήταν από το περασμένο Σάββατο ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της Κύπρου.

Σύμφωναμε σχετική ανακοίνωση γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι Αρχές Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας διαπίστωσαν ότι το δεξαμενόπλοιο εκινείτο με δυτική κατεύθυνση, πάντοτε μέσα σε διεθνή ύδατα. Αναπτύχθηκαν προληπτικά πλωτά μέσα της Δημοκρατίας, τα οποία παρακολουθούσαν την πορεία του δεξαμενοπλοίου.

Το δεξαμενόπλοιο, αναφέρεται, «ακινητοποιήθηκε εκ νέου σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων νοτίως της Λεμεσού».

Τέλος σημειώνεται ότι «τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το "Morning Glory" τέθηκε υπό τον έλεγχο ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού των ΗΠΑ και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έχουμε λάβει κατευθύνεται δυτικά, υπό τη συνοδεία σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ».

Το δεξαμενόπλοιο μεταφέρει παράνομο φορτίο πετρελαίου, αξίας 25 εκατ. δολαρίων, που φόρτωσε παράνομα στο ανατολικό λιμάνι του Es Sidr της Λιβύης.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr