Μαλαισία: Έρευνες και σε μηχανικό αεροσκαφών για αεροπειρατεία του Μπόινγκ

Μαλαισία: Έρευνες και σε μηχανικό αεροσκαφών για αεροπειρατεία του ΜπόινγκΣτο φάκελο ενός ιπτάμενου μηχανικού, ο οποίος ήταν μεταξύ των επιβατών στο μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, στρέφονται τώρα οι μαλαισιανές αεχές στο πλαίσιο των ερευνών για όλους όσοι είχαν τεχνικές γνώσεις να το πιλοτάρουν δήλωσε τη Δευτέρα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο 29χρονος μηχανικός λέγεται Mohd Khairul Amri Selamat, και εργάζεται για μια ιδιωτική εταιρεία αεροσκαφών τζετ.

"Ναι, ψάχνουμε σε Mohd Khairul , καθώς και τους άλλους επιβάτες και το πλήρωμα. Εστιάζουμε σε οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει τις δεξιότητες αεροπλοΐας σε αυτό το επίπεδο" δήλωσε μαλαισιανός ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Το αεροσκάφος έχειεξαφανιστεί πριν εννέα ημέρες αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι άλλαξε πορεία από κάποιον με βαθιά γνώση του επιπέδου και της εμπορικής αεροπλοΐας

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας εξετάζει το σενάριο το αγνοούμενο Μπόινγκ 777 να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν και να έχει μεταφερθεί σε περιοχή μεταξυ Πακιστάν και Αφγανιστάν, σε περιοχή που δεν ελέγχεται από τις αρχές. Στόχος, οι ισλαμιστές να μετατρέψουν το αεροσκάφος σε «ιπτάμενη βόμβα» τύπου 11ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr