Κυρώσεις έναντι 7 ρώσων αξιωματούχων ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, εκτός λίστας ο Πούτιν

Κυρώσεις έναντι 7 ρώσων αξιωματούχων ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, εκτός λίστας ο ΠούτινΠάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε βάρος επτά ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στη δράση της Ρωσίας στην Κριμαία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, λίγη ώρα αφότου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή κυρώσεων έναντι 21 ρώσων και ουκρανών αξιωματούχων.

Στους αξιωματούχους δεν περιλαμβάνεται ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αντίθετα, ανάμεσα στους «στόχους» βρίσκονται ο στενός σύμβουλος του κ. Πούτιν Σεργκέι Γκλάζιεφ και η πρόεδρος της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ταυτοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία και άλλων προσώπων, που δεν είναι μεν κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά χρησιμοποιούν την περιουσία τους ώστε να δράσουν εκ μέρους της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται πως από τις 6 Μαρτίου οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος τεσσάρων Ουκρανών, του ρωσόφιλου πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ, του προέρου της κριμαϊκής Βουλής Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, του πρώην προεδρικού επιτελάρχη της Ουκρανίας Βίκτορ Μέντβετσουκ, του αποπεμφθέντος ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr