«Σύντροφε Ομπάμα, τι θα κάνεις με αυτούς που δεν έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό»;

«Σύντροφε Ομπάμα, τι θα κάνεις με αυτούς που δεν έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό»;Ειρωνική απάντηση στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να τον περιλάβουν στη λίστα των 11 προσώπων-στόχων σε βάρος των οποίων επιβλήθηκε «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων λόγω της κρίσης στην Κριμαία έδωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκοζίν.

«Σύντροφε Ομπάμα, και τι θα κάνεις με αυτούς που δεν έχουν ούτε λογαριασμούς ούτε περιουσία στο εξωτερικό; Ή δεν το σκέφτηκες αυτό;», σχολίασε δηκτικά, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ο κ. Ρογκοζίν, ο οποίος είναι αρμόδιος για τις αμυντικές βιομηχανίες της Ρωσίας.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του Κρεμλίνου ή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ωστόσο, την Τρίτη ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να μιλήσει ενώπιον κοινής συνεδρίασης της άνω και κάτω ρωσικής Βουλής.

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος με τον κ. Ρογκοζίν κινήθηκε και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ, ο οποίος διεμήνυσε πως οι κυρώσεις «δεν θα επηρεάσουν την διαδικασία προσχώρησης της Κριμαίας στη Ρωσία».

Μεταξύ των 11 αξιωματούχων που στοχεύουν με κυρώσεις οι ΗΠΑ βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ και ο πρόεδρος της τοπικής Βουλής, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr