Ρωσία: Στήριξη στην ανεξαρτησία της Κριμαίας από τα κοινοβουλευτικά κόμματα

Ρωσία: Στήριξη στην ανεξαρτησία της Κριμαίας από τα κοινοβουλευτικά κόμματαΗ Κρατική Δούμα της Ρωσίας θα εξετάσει την Τρίτη σχέδιο ανακοινωθέντος με τίτλο "Για την κατάσταση στην Κριμαία", που κατατέθηκε και από τα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα, με το οποίο στηρίζεται το δημοψήφισμα, και η Μόσχα αναλαμβάνει ρόλο εγγυητή των ελευθεριών των κατοίκων της Κριμαίας. 

Η Δούμα πρόκειται να εκφράσει την υποστήριξη της Ρωσίας στο λαό της Κριμαίας και στην αποφασιστικότητά του να επανενωθεί με τη Ρωσία .

Οι Ρώσοι νομοθέτες δηλώνουν ότι θα προωθήσουν την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κριμαίας και την ευημερία του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

"Η Κρατική Δούμα θα προωθήσει την ασφάλεια όλων των ατόμων που βρίσκονται στο έδαφος της Κριμαίας , ανεξάρτητα από την ιθαγένεια, την εθνικότητα, τη γλώσσα ή το θρήσκευμα και θα εποπτεύει την τήρηση των νόμιμων δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους" αναφέρει το σχέδιο.

Διάταγμα που αναγνωρίζει την Κριμαία ως ανεξάρτητο και αυτοκυρίαρχο κράτος υπέγραψε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η κίνηση του ρώσου ηγέτη έρχεται μία ημέρα αφότου, με ποσοστό σχεδόν 97%, ο πληθυσμός της Κριμαίας επέλεξε μέσω δημοψηφίσματος προσχώρηση στη Ρωσία.

Διάγγελμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση για το ζήτημα της προσχώρησης της Κριμαίας στη Ρωσία πρόκειται να απευθύνει εντός της ημέρας ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τη Δευτέρα, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος ρώσων αξιωματούχων και αξιωματούχων της Κριμαίας, πρόσωπα τα οποία κατηγόρησαν για υποβάθμιση της εδαφικής ακεραιότητας και αυτοκυριαρχίας της Ουκρανίας.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr