Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποφασίσουν για τη μοίρα της Κριμαίας

Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποφασίσουν για τη μοίρα της Κριμαίας«Θα ήταν προδοσία να εγκαταλείψουμε την Κριμαία στα προβλήματά της. Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποφασίσουν για τη μοίρα της Κριμαίας» διαμήνυσε στη ρωσική βουλή ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι κατανοεί γιατί οι Ουκρανοί πολίτες ήθελαν αλλαγή στην πλατεία Μεϊντάν, αλλά πρόσθεσε ότι «οι νέες δυνάμεις» έφεραν πραξικόπημα, όχι εκλογές στο Κίεβο.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι το προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου είναι μια μοναδική περίπτωση, τότε γιατί νομίζουν ότι το καθεστώς της Κριμαίας δεν είναι μοναδικό;» διερωτήθηκε. «Δεν πρόκειται για δυο μέτρα και σταθμά αλλά για ξεκάθαρο κυνισμό» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας διεμήνυσε ότι η Σεβαστούπολη είναι ρωσικό οχυρό που φιλοξενεί το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και ότι η Ρωσία έχει ζωτικά συμφέροντα στην Κριμαία.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι
είναι σημαντικό να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εθνοτήτων στην Κριμαία, περιλαμβανομένων και των Τατάρων για τους οποίους ανέφερε ότι θα ληφθούν μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση τους.

Το σχέδιο συνθήκης που εντάσσει την Κριμαία στη ρωσική επικράτεια ενέκρινε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας όπως ανακοίνωσε η Μόσχα. Αυτή την ώρα, ο ρώσος πρόεδρος υπογράφει τη συνθήκη με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Αξιόνοφ σε μια λαμπρή τελετή που θυμίζει τσαρική Ρωσία.

Την αποκλεισμό της Ρωσίας από τη G8, την Ομάδα των 8 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά οικονομιών του πλανήτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twittter.

"O (ρώσος) πρόεδρος είναι ακόμη προσκεκλημένος για (τη σύνοδο) τις 6 Ιουνίου, ωστόσο αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη συμμετοχή της Ρωσίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γάλλος ΥΠΕΞ.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr