Ιταλία: Περικοπές στο δημόσιο για την ενίσχυση χαμηλόμισθων υπαλλήλων

Ιταλία: Περικοπές στο δημόσιο για την ενίσχυση χαμηλόμισθων υπαλλήλωνΗ ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει αυστηρή μείωση των δαπανών του δημοσίου, για να μπορέσει, με τον τρόπο αυτό, να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για την μείωση των φόρων υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων.

Περικοπές που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι μπορεί να φτάσουν, μέχρι τον Δεκέμβριο, τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο ιταλικός τύπος αναφέρεται ήδη στις κυριότερες παρεμβάσεις, αλλά δεν λείπουν οι «πολεμικές».
Ο ειδικός επίτροπος για την περιστολή των κρατικών δαπανών Κάρλο Κοτταρέλλι έχει ζητήσει να μειωθούν, οι δημόσιοι υπάλληλοι, τουλάχιστον κατά 85.000, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποφύγει τις απολύσεις, αλλά τα συνδικάτα εκφράζουν έντονη ανησυχία.

Παράλληλα, οι μισθοί των διευθυντικών στελεχών του δημοσίου πρόκειται να περικοπούν κατά 12%. Οι περικοπές αυτές θα πλήξουν και τον τομέα της εθνικής άμυνας.

Η νέα υπουργός άμυνας Ρομπέρτα Πινόττι δήλωσε ότι και η παραγγελία ενενήντα στρατιωτικών αεροσκαφών F35, μπορεί να αναθεωρηθεί, με τελική αγορά μικρότερου αριθμού μαχητικών.
Η πρόθεση, δε, της κυβέρνησης της Ρώμης να περιορίσει τις συνολικές δαπάνες για την αστυνομία, τους πυροσβέστες και τους καραμπινιέρους, έχει προκαλέσει την αντίδραση της κεντροδεξιάς.

Όσο για την δημόσια τηλεόραση Rai, συζητείται το κλείσιμο των στούντιο και γραφείων σε 20 πόλεις της χώρας. «Κάτι το ασύλληπτο», λένε οι ιταλοί δημοσιογράφοι.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr