Το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων θα καταβάλλει η Toyota στις ΗΠΑ

Το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων θα καταβάλλει η Toyota στις ΗΠΑΣε δικαστικό διακανονισμό ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων με την αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp έφτασε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και θα ανακοινώσει τη συμφωνία ακόμα και μέσα στην Τετάρτη, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η δικαστική διαμάχη συνδέεται με την υπόθεση της ακούσιας επιτάχυνσης των οχημάτων της εταιρείας που το 2009 είχε αναγκάσει την Toyota στην ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων.

Πηγές που έχουν γνώση των λεπτομερειών του διακανονισμού δήλωσαν στο CNN ότι η Toyota με αυτή τη συμφωνία αναμένεται να αποφύγει τη δικαστική δίωξη καθώς η εταιρεία είχε κατηγορηθεί από το γραφείο του Εισαγγελέα στο Μανχάταν ότι παραπλάνησε τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, παρότι υπήρχαν καταγγελίες αμερικανών καταναλωτών σχετικά με το θέμα της ακούσιας επιτάχυνσης.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία το περασμένο έτος κατέβαλε περισσότερα από ένα (1) δισεκατομμύριο δολάρια σε οικονομικές αποζημιώσεις που σχετίζονται με την ανάκληση των οχημάτων του 2009.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr