Συρία: Σκοτώθηκε Αυστραλός στρατιώτης που είχε προσχωρήσει στην Αλ Κάιντα

Συρία: Σκοτώθηκε Αυστραλός στρατιώτης που είχε προσχωρήσει στην Αλ ΚάινταΈνας Αυστραλός στρατιώτης που λιποτάκτησε πριν δυο χρόνια από τη μονάδα του στο Μπρίσμπαν σκοτώθηκε στη Συρία, μαχόμενος με τις δυνάμεις των ανταρτών.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για τον πρώτο στρατιώτη δυτικής χώρας που σκοτώνεται στη Συρία, όπου φέρονται να πολεμούν με δυνάμεις που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα έως και 100 Αυστραλοί, (Μουσουλμάνοι) γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα την αυστραλιανή κυβέρνηση που φοβάται την επιστροφή τους όταν η σύγκρουση τελειώσει.

Πράκτορες της αντιτρομοκρατικής της Αυστραλίας έχουν μεταβεί προς την Τουρκία και τη Βηρυτό, όπου συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία για Αυστραλούς τους οποίους υποπτεύονται ότι έχουν πάει στη Συρία για να πολεμήσουν. Υπάρχει επίσης επιτήρηση και στο εσωτερικό, ενώ ένας νέος νόμος που ψηφίστηκε, καθιστά παράνομο το να είσαι μέλος ή να προσλαμβάνεσαι από την Τζαμπάτ αλ-Νούσαρ.

Πολλοί από τους Αυστραλούς που έχουν ταξιδέψει στην εμπόλεμη ζώνη προέρχονται από την κοινότητα μεταναστών από τον βόρειο Λίβανο - μια ομάδα που έχει «υπερβολικά προβλήματα» με το οργανωμένο έγκλημα. Ο Nick Kaldas, ένας Αιγύπτιος ειδικός της αντιτρομοκρατίας που δουλεύει στην NSW υποστήριξε πρόσφατα ότι υπάρχουν «άνθρωποι που εμπλέκονται στο έγκλημα και χρησιμοποιούν τη σύγκρουση στη Συρία ως δικαιολογία ή πρόφαση για να πραγματοποιήσουν περισσότερες εγκληματικές πράξεις».

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr