Βέλγιο: Δύο εργάτες σκοτώθηκαν από οβίδα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Βέλγιο: Δύο εργάτες σκοτώθηκαν από οβίδα του Α΄ Παγκοσμίου ΠολέμουΜία οβίδα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου εξερράγη σήμερα -σχεδόν 100 χρόνια μετά- στην πόλη Ιπρ του Βελγίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργάτες.

«Μία οβίδα εξερράγη ενώ βρίσκονταν εκεί 4 εργάτες, επρόκειτο για έναν συμβατικό μηχανισμό από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ένας εργάτης πέθανε ακαριαία και ένας δεύτερος απεβίωσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιπρ, ο Ζορζ Εκ, προσθέτοντας ότι ένας ακόμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τέταρτος έχει υποστεί σοκ.

Οι 4 εργάτες βρίσκονταν πίσω από μια υπό κατασκευή αποθήκη όταν σημειώθηκε η έκρηξη, υπό συνθήκες οι οποίες αποτελούν το αντικείμενο έρευνας.

Η πόλη Ιπρ δέχτηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού για την κατάληψή της δόθηκαν σφοδρές μάχες μεταξύ των γερμανικών δυνάμεων και εκείνων της Αντάντ και των συμμάχων της.

Τα τελευταία 4 χρόνια ο στρατός του Βελγίου έχει απομακρύνει ή εξουδετερώσει περίπου 629 τόνους βομβών, οβίδων και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών, κυρίως γύρω από τις γραμμές των μαχών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη δυτική Φλάνδρα.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr