Απελευθέρωση του αρχηγού του ουκρανικού Ναυτικού στην Κριμαία ζητά η Ρωσία

Απελευθέρωση του αρχηγού του ουκρανικού Ναυτικού στην Κριμαία ζητά η ΡωσίαΤην απελευθέρωση του επικεφαλής του ουκρανικού Ναυτικού, αντιναυάρχου Σερχίι Χαΐντουκ, ο οποίος φέρεται να έχει αιχμαλωτιστεί στην Κριμαία από ρωσόφιλες δυνάμεις, ζήτησε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκου, όπως ανακοίνωσαν το ΥΕΘΑ στη Μόσχα.

Το Κίεβο κατήγγειλε την Τετάρτη πως ο αντιναύαρχος Χαΐντουκ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει ναυτική βάση των ουκρανικών δυνάμεων συνοδεία ενόπλων, οι οποίοι έμοιαζαν με μέλη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Η έκκληση της Ρωσίας για απελευθέρωση του αντιναυάρχου Χαΐντουκ έρχεται αφότου κατά τις τελευταίες ημέρες φιλορώσοι πολιτοφύλακες έχουν καταλάβει σειρά ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κριμαία, υποχρεώνοντας ουκρανούς αξιωματικούς και στρατιώτες που υπηρετούν στη χερσόνησο να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Το Κίεβο έχει εξουσιοδοτήσει του άνδρες του στην Κριμαία να χρησιμοποιούν ένοπλη βία για την ασφάλειά τους, χωρίς ωστόσο να έχει παρατηρηθεί κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι σχεδιάζει να αποσύρει τους στρατιώτες της και τις οικογένειές τους από την Κριμαία.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr