Τουλάχιστον τρεις ουκρανικές κορβέτες στα χέρια ενόπλων

Τουλάχιστον τρεις ουκρανικές κορβέτες στα χέρια ενόπλωνΤoυλάχιστον τρεις ουκρανικές κορβέτες κατέλαβαν σήμερα ένοπλοι στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στην Κριμαία Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Στη διάρκεια της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν βομβίδες κρότου, ενώ ακούστηκαν και πυρά από αυτόματα όπλα, δήλωσε ο Σελεζνιόφ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη του πληρώματος.

Στο μεταξύ η ρωσική σημαία και η σημαία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κυμάτιζε σήμερα σε μια προκυμαία του λιμανιού της Σεβαστούπολης.

Εν τω μεταξύ, οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν ένα Ρώσο υπήκοο που κατηγορούν για κατασκοπεία καθώς φέρεται ότι στρατολογούσε Ουκρανούς στρατιώτες για να αποσπά απόρρητες πληροφορίες και να συγκεντρώνει ενοχοποιητικές πληροφορίες εναντίον διεφθαρμένων αξιωματούχων.

Πρόκειται για έναν Ρώσο πολίτη, τον Β. Μακάροφ, φερόμενο ως πράκτορα των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, ο οποίος συνελήφθη «επ’ αυτοφώρω» στο Τσερνιγκίβ, στα βόρεια της Ουκρανίας, τη στιγμή που λάμβανε απόρρητα έγγραφα για αυτοκατευθυνόμενους πύραυλους, ανέφερε η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Αποδείχθηκε πως αυτός ο αλλοδαπός ζούσε επί δύο χρόνια στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας την ταυτότητα ενός Ουκρανού πολίτη και ότι στρατολογούσε ενεργά πολίτες μας, κυρίως στρατιωτικούς, για να αποσπά πληροφορίες οι οποίες καλύπτονται από το στρατιωτικό απόρρητο» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εμφανιζόμενος ως ένας συνεργάτης μιας «ουκρανικής επιτροπής για την πάταξη της διαφθοράς», «ο Ρώσος κατάσκοπος συνέλεγε πληροφορίες για διαφθορά μεταξύ υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων και τις διαβίβαζε στη Ρωσία για να εκβιάζονται».

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr