Άκαρπες οι έρευνες των Αυστραλών για το Μπόινγκ της Air Malaysia

Άκαρπες οι έρευνες των Αυστραλών για το Μπόινγκ της Air MalaysiaΜάχη με το χρόνο δίνουν οι αρχές για να εντοπιστεί το μαύρο κουτί και ο καταγραφέας της πτήσης, ωστόσο οι σημερινές πρώτες έρευνες των Αυστραλών για το αγνοούμενο Μπόινγκ απέβησαν άκαρπες.  

Το πλήρωμα του πρώτου στρατιωτικού αεροσκάφους που επέστρεψε στη βάση του δεν εντόπισε ίχνη αντικειμένων στη θάλασσα. Κάθε αεροσκάφος πετά 4 ώρες για να φτάσει στην περιοχή των ερευνών, ερευνά για δυο ώρες, και χρειάζεται άλλες 4 ώρες για να επιστρέψει.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν πέντε αεροσκάφη ερευνώντας μια έκταση 23 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιόμετρων και πετώντας σε ύψος 100 μέτρων πάνω από ο νερό.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ο Νότιος Ινδικός Ωκεανός είναι δύσκολη θάλασσα, με μεγάλο βάθος (4 χλμ.), και ισχυρά ρεύματα. Γίνεται μάχη με το χρόνο για να εντοπιστεί το μαύρο κουτί και ο καταγραφέας της πτήσης.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το δίκτυο ABC οι αρχές της Μαλαισίας ενδέχεται να αγνόησαν ενδείξεις από την βρετανική εταιρεία κατασκευής δορυφόρων Ιnmarsat που τις ενημέρωσε ότι το αεροπλάνο μπορεί να έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό δύο μόλις ημέρες μετά την εξαφάνισή του στις 9 Μαρτίου..

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr