Τουρκία - Twitter: Ο Αρίντς αγνοεί την απαγόρευση – παρέκαμψαν την απαγόρευση οι χρήστες

Τουρκία - Twitter: Ο Αρίντς αγνοεί την απαγόρευση – παρέκαμψαν την απαγόρευση οι χρήστεςΤην απόφαση της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας να αποκλείσει την πρόσβαση στο Τwitter, αγνόησε ο... ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς χρησιμοποιώντας το σήμερα Παρασκευή για να κοινοποιήσει το σημερινό του πρόγραμμα. «Σήμερα θα είμαστε στη Μανίσα... (σ.σ πόλη κοντά στη Σμύρνη)» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, παρά τα μέτρα αποκλεισμού, πολλοί χρήστες ξεπέρασαν ήδη την απαγόρευση χρησιμοποιώντας άλλους servers ή τα δίκτυα VPN. Η υπηρεσία πελατών του Twitter έδωσε οδηγίες για το ξεπέρασμα της απαγόρευσης μέσω του text service του δικτύου για τα κινητά.

Bugün Manisa'da olacağız...


Την ίδια ώρα, την κατακραυγή των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, και πλήθος σατιρικών γελοιογραφιών, προκαλεί η στάση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Μεγάλο πλήγμα στην ελευθερία: έκλεισε το Twitter", είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Zaman που πρόσκειται στην αδελφότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Cumhuriyet καταγγέλλει την επιβολή λογοκρισίας που κατατάσσει την Τουρκία "μαζί με χώρες όπως η Βόρεια Κορέα".

"Ο Ερντογάν, παγιδευμένος από τις έρευνες για διαφθορά, επέλεξε για μία ακόμη φορά την απαγόρευση", γράφει η Cumhuriyet.

Τουρκία - Twitter: Ο Αρίντς αγνοεί την απαγόρευση – παρέκαμψαν την απαγόρευση οι χρήστες

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr