Τουρκία: Ο Γκιούλ καταγγέλλει το μπλόκο στο Twitter του Ερντογάν

Τουρκία: Ο Γκιούλ καταγγέλλει το μπλόκο στο Twitter του ΕρντογάνTον αποκλεισμό από την τουρκική κυβέρνηση της πρόσβασης των πολιτών στο Twitter αποδοκίμασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γιουλ με μηνύματά του στο δημοφιλές διαδικτυακό μέσο, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. 

«Δεν εγκρίνωτο κλείσιμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μέτρα για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν, αλλά θα πρέπει να μπλοκάρονται ιστοσελίδες αποκλειστικά με δικαστική απόφαση (...) το να μπλοκάρεις την πρόσβαση σε μια πλατφόρμα (κοινωνικής δικτύωσης) που χρησιμοποιείται ευρέως είναι τεχνικά αδύνατον» δήλωσε χαρακτηριστικά στα μηνύματά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Ας ελπίσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

./. kullanılan platformlara erişimin topyekün engellenmesi teknik olarak zaten mümkün degil.

Την απόφασητης ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας να αποκλείσει την πρόσβαση στο Τwitter, αγνόησε όμως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς χρησιμοποιώντας το σήμερα για να κοινοποιήσει το σημερινό του πρόγραμμα. «Σήμερα θα είμαστε στη Μανίσα... (σ.σ πόλη κοντά στη Σμύρνη)» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr