Ο Πούτιν επικύρωσε το νόμο με τον οποίο η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσία

Ο Πούτιν επικύρωσε το νόμο με τον οποίο η Κριμαία εντάσσεται στη ΡωσίαΤο νόμο ο οποίος ολοκληρώνει την διαδικασία ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αψηφώντας τους δυτικούς ηγέτες οι οποίοι επιμένουν ότι η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας παραμένει έδαφος της Ουκρανίας.

Σε μία τελετήστο Κρεμλίνο, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο Πούτιν υπέγραψε το νόμο ο οποίος επικυρώνει τη συνθήκη με την οποία η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσία, καθώς και ένα νόμο με τον οποίο δημιουργούνται δύο νέες διοικητικές περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Κριμαία και η Σεβαστούπολη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πάντως νωρίτερα ότι η Ρωσία δεν θα επιβάλει "προς το παρόν" κυρώσεις σε απάντηση της νέας δέσμης μέτρων που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον. 

Οι προσπάθειες να απομονωθεί η Ρωσία είναι ένας αδιέξοδος δρόμος, δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την επομένη της επιβολής νέων κυρώσεων από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Το να ακολουθηθεί η πορεία αυτών οι οποίοι είναι ανοικτά ρωσόφοβοι και το να απομονωθεί η Ρωσία είναι ένας αδιέξοδος δρόμος», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ενώπιον της άνω Βουλής, η οποία επικύρωσε τη συμφωνία προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr