Παπάς προς μαφία: Αλλάξτε τρόπο ζωής, προσηλυτιστείτε

Παπάς προς μαφία: Αλλάξτε τρόπο ζωής, προσηλυτιστείτεΈκκληση στους «άνδρες και τις γυναίκες της μαφίας» να «αλλάξουν τρόπο ζωής, να σταματήσουν να προκαλούν κακό, να προσηλυτιστούν» απηύθυνε σήμερα Παρασκευή ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια μιας επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος στη Ρώμη.

Ο Πάπας καταδίκασε «την εξουσία, τα χρήματα που προέρχονται σήμερα τόσο από εγκλήματα της μαφίας όσο και τις βρομοδουλειές».

Πρόκειται για «ματωμένα λεφτά, για μια εξουσία βουτηγμένη στο αίμα. Αυτή την ματωμένη εξουσία δε μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη μετά θάνατον ζωή. Υπάρχει ακόμη χρόνος να μην καταλήξετε στην κόλαση. Αυτό σας περιμένει εάν συνεχίσετε να πορεύεστε σε αυτό το μονοπάτι», προειδοποίησε.

Η σθεναρή δήλωση του ποντίφικα θυμίζει το οργισμένο κήρυγμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ στο Αγκριτζέντε (στη Σικελία) το 1993, όταν ζήτησε από τους μαφιόζους να «μετανοήσουν».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, που οργάνωσε η καθολική οργάνωση Libera, η οποία μάχεται εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, διαβάστηκε ένας κατάλογος με 842 ονόματα θυμάτων της μαφίας ενώπιον του πάπα, ο οποίος άκουγε σοβαρός με το κεφάλι κατεβασμένο.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr