Μεγάλο αντικείμενο, πιθανώς από το Boeing, εντόπισε η Κίνα στο νότιο διάδρομο των ερευνών

Μεγάλο αντικείμενο, πιθανώς από το Boeing, εντόπισε η Κίνα στο νότιο διάδρομο των ερευνώνΜεγάλο αντικείμενο που ενδέχεται να συνδέεται με το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysian Airlines εντόπισε, μέσω δορυφόρων, η Κίνα στο «νότιο διάδρομο» των ερευνών, όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ.

Παρά ταύτα, ο κ. Χουσεΐν σημείωσε επίσης πως τα ραντάρ της Ινδίας, της Κίνας, του Καζακστάν, του Κιργκιστάν, τους Λάος και της Μιανμάρ δεν κατέγραψαν οποιοδήποτε ίχνος του αγνοούμενου Boeing 777-200 την ημέρα της εξαφάνισής του.

Εάν το νέο εύρημα της Κίνας αποδειχθεί άσχετο με το αεροπλάνο, η απουσία στίγματος στα ραντάρ περιπλέκει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια των Αρχών να προσδιορίσουν τις πιθανές πορείες που μπορεί να ακολούθησε η πτήση MH370, μετά την μυστηριώδη εξαφάνισή της πριν από σχεδόν 15 ημέρες.

Μία από τις θεωρίες που εξετάζουν οι ερευνητές θέλει το αεροσκάφος να κινείται σε ένα άξονα προς Βορρά, προς την κεντρική Ασία, πιθανώς φτάνοντας στα σύνορα του Πακιστάν.

Εν τω μεταξύ, για τρίτη συναπτή ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου εντοπίστηκαν μέσω δορυφορικών εικόνων, δύο αντικείμενα που ενδέχεται να σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr